کاتب

تولید محتوا

کاتب

تولید محتوا

الکترومغناطیس-1

در جهان امروز، بشر به طرز عجیبی به الکتریسیته وابسته می باشد و بدون آن، زندگی بشر  متمدن تقریباً غیرممکن است. اما باید خاطر نشان ساخت که پدیده مغناطیس نیز نقش بسیار عمده ای در زندگی بشر ایفا می کند. بدون پدیده مغناطیس لوازم الکتریکی و الکترومکانیکی از قبیل موتورها یالکتریکی، ترانسفورمرها و ژنراتورها و دستگاه های اندازه گیری آنالوگ قادر به کار نخواهند بود. به طور کلی می توان گفت با آنکه بشر به الکتریسیته وابستگی شدید پیدا کرده است ولی در بیشتر موارد بدون پدیده مغناطیس قادر به استفاده از الکتریسیته نخواهد بود و بدون پدیده مغناطیس زندگی بشر متمدن غیرممکن خواهد بود. 

  

در سال 1820 میادی فیزی کدان دانمارکی به نام اورستد  برای اولین بار متوجه شد که جریان الکتریکی می تواند آثار مغناطیسی به وجود آورد. این کشف مهم دو علم الکتریسیته و مغناطیس را به یکدیگر مربوط ساخت. برای تشریح رابطه بین جریان الکتریکی و مغناطیس نظری های به وجود آمده است که به آن نظریه الکترومغناطیس می گویند. تأثیر میدان مغناطیسی اطراف یک هادی حامل جریان بر عقربه قطب نما در  نشان داده شده است. مشاهده می شود عقربه قطب نما، عمود بر هادی جریان قرار م یگیرد. وقتی جهت جریان الکتریکی در هادی تغ ییر داده شود عقربه و جهت آن نیز تغ ییر می کند. یکی از حوزه هایی که انتظار می رود فناوری نانو اثر فراوانی بر پیشرفت آن داشته باشد، مغناطیسها و مواد مغناطیسی است. با ورود فناوری نانو به علم و صنعت مغناطیس، بهبود زیادی در کیفیت مغناطی سها ایجاد شده است و مغناطی سهایی با ابعاد کوچک و نیروی مغناطیسی بزرگ ساخته شده اند.

در فضای اطراف یک آهنربا یا مغناطیس طبیعی خاصیتی وجود دارد که ذرات آهن را به خود جذب می کند به این فضا « میدان مغناطیسی » می گویند. میدان مغناطیسی بر قطب نما تأثیر می گذارد و باعث انحراف آن م یشود پس با حرکت دادن

یک قط بنما در اطراف یک آهنربا می توان به وجود میدان مغناطیسی پی برد .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.