فلورسنت نوعی لامپ کم مصرف است که در دهه 1920 وارد بازار شد . این لامپ قبلا با نام لامپ مهتابی مشهور بود . درون لامپ فلورسنت نوعی گاز و جیوه وجود دارد که با عبور جریان ، جیوه بخار می شود و تابش فرابنفش تولید می شود ، بدنه لامپ فسفراندود شده است و پرتو فرابنفش در برخورد به این ماده تبدیل به نور می شود. این دسته لامپ ها در منزل، اداره ها و کارگاهها استفاده می شوند.
روش مقرون به صرفه ای که برای تامین نور برای نگه داری گیاهان ، استفاده از لامپهای فلورسنت است . با استفاده از این نوع لامپ میتوان انواع گیاهان را در محیط های بدون نور طبیعی پرورس داد.
بخش های تشکیل دهنده این لامپ عبارتند از :
- استارتر : با زدن کلید ، جریان الکتریکی از طریق استارتر وارد می شود.
- بالاست : بالاست و استارتر وظیفه دارند که ولتاژ را تنظیم کنند که در ابتدا ولتاژ زیاد و پس از روش شدن لامپ ولتاژ را کم می کنند.
- کاتد : رشته های مارپیچی از جنس تنگستن که با اکسید فلز پوشیده شده اند . این الکترودها در دو سر لامپ قرار دارند که با گرما مقدار زیادی الکترون ازاد می شود و موجب برقراری ولتاژ در لامپ می شود.
- گاز : درون لوله کمی جیوه و یکی از گازهای آرگون ، نئون و کریپتون وجود دارد.
- فلورسنت : سطح داخلی حباب با ماده فلورسانت پوشیده شده است که موجب ایجاد نور مرئی می شود.
لامپ های فلورسنت دارای طول عمر بالا و بازدهی خوبی هستند . همچنین تنوع رنگ نیز دارند. این لامپ ها زود روشن می شوند و گرما ایجاد نمی کنند و گزینه ای خوب برای اسنفاده هستند.