در پدیده القای الکترومغناطیسی پلاریته نیروی محرکه القایی و جهت جریان القایی مشخص نشد. پلاریته نیروی محرکه القایی و جهت جریان القایی با استفاده از « اصل بقای انرژی » تعیین خواهد شد. در این مبحث اصل بقای انرژی به صورت « قانون لنز » بیان می شود که توسط آقای لنز در سال 1834 میادی ارائه گردید.
طبق این قانون: « جریان القایی در جهتی برقرار می شود که با عامل به وجود آورنده خود مخالفت کند .» قانون لنز در مورد جریا نهای القایی به کار م یرود. از آنجایی که جریان در مدار بسته جاریمی شود، لذا قانون لنز در مدارهای بسته کاربرد پیدا میکند. در مقطع یک حلقه هادی و یک آهنربا نشان داده شده است. هنگامی که قطب N آهنربا به طرف حلقه « حرکت » داده می شود، مطابق آزمایش فاراده، جریان القایی در حلقه
جاری می شود. این جریان، میدان مغناطیسی در اطراف حلقه تولید خواهد نمود. طبق قانون لنز جهت جریان القایی به گونه ای است که با عامل به وجودآورنده اش مخالفت میکند؛ بدین معنی که میدان مغناطیسی ناشی از جریان القایی با حرکت آهنربا به سمت حلقه مخالفت خواهد کرد. یعنی قطب N میدان حلقه مقابلقطب N آهنربا قرار می گیرد تا با ایجاد نیروی دافعه مانع حرکت آهنربا به سمت حلقه شود.
با مشخص شدن محل قطب های N و S اطراف حلقه جهت میدان مغناطیسی آن تعیین می شود. اکنون بنا به قانون شست
جهت جریان القایی تعیین می شود.وقتی آهنربا به طرف حلقه « حرکت » میکند،جریان القایی ظاهر میشود. به بیان قانون القای الکترومغناطیسی فاراده، این « حرکت دادن » همان « تغییر فوران » است که جریان القایی را تولید میکند و طبق قانون لنز میدان مغناطیسی ناشی از جریان القایی با این « حرکت دادن » مخالفت خواهد کرد.
اگر آهنربا به عقب حرکت داده شود، مطابق آزمایش 1 فاراده نیز در این حالت جریان القایی در حلقه جاری می شود و طبق
قانون لنز، میدان مغناطیسی ناشی از این جریان القایی نیز با عامل به وجودآورند هاش که همان « حرکت رو به عقب » آهنربا است مخالفت خواهد کرد؛ یعنی میدان حلقه، قطب S خود را در مقابل قطب N آهنربا قرار می دهد تا با ایجاد نیروی
جاذبه مانع حرکت آهنربا شود. با مشخص شدن محل قطب های N و S اطراف حلقه، جهت میدان مغناطیسی آن تعیین می شود. اکنون بنا به قانون شست مطابق جهت جریان القایی حلقه تعیین می شود. جهتمیدان مغناطیسی حلقه ناشی از جریان القایی هموارهبه گونه ای است که با « حرکت » آهنربا مخالفت میکند.