اسحق نیوتون در کتاب خود " رساله ای درباره نور نوشت : نور ذرات کوچکی هستند که از یک جسم نورانی منتشر می شوند. احتمالا نیوتون نور را به این دلیل به صورت ذره در نظر گرفت که در محیطهای همگن به نظر می رسد در امتداد خط مستقیم منتشر می شود. این را قانون انتشار مستقیم نور می نامند و یکی از مثالهای خود برای آن به وجود آمدن سایه است.
همزمان با نیوتن ، کریستیان هویگنس طرف دار توضیح دیگری بود که در آن حرکت نور به صورت موجی است و از چشمه به تمام جهات پخش می شود .یادآور می شود که هویگنس با به کار بردن امواج اصلی و موجکهای ثانوی قوانین بازتاب و شکست را تشریح کرد . حقایق دیگری که با تصور موجی بودن نور توجیه می شوند : پدیده های تداخلی اند ، مانند به وجود آمدن فریزهای روشن و تاریک در اثر بازتاب نور از لایه های نازک و یا پراش نور در اطراف یک مانع .
بیشتر به خاطر نبوغ جیمز کلارک ماکسول است که ما انروزه می دانیم نور نوعی انرژی الکترومغناطیسی است که معمولا به عنوان امواج الکترومغناطیسی توصیف می شود و طیف کامل آن شامل امواج رادیویی ، تابش فروسرخ ، بیناب مرئی از قرمز تا بنفش ، تابش فرابنفش ، پرتوهای ایکس و پرتوهای گاما است . علاوه بر آن می دانیم که طبق نظریه کوانتومی نور که در دو دهه اول قرن بیستم به وسیله پلانک ، انیشتین و بور برای اولین بار پیشنهاد شد ، انرژی الکترومغناطیس کوانتیده است ، یعنی جذب یا نشر انرژی میدان الکترومغناطیسی به مقدارهای گسسته به نام فوتون انجام می گیرد.
بدین سان نظریه جدید نور شامل اصولی از تعریف های نیوتون و هویگنس است . گفته می شود نور خاصیت دوگانگی دارد . برخی از پدیده ها مانند تداخل ، خاصیت موجی آن را نشان می دهد و برخی پدیده ها ی دیگر مانند پدیده فوتو الکتریک با ویژگی ذره ای نور قابل توجیه است .