کاتب

تولید محتوا

کاتب

تولید محتوا

ساختار شبکه الکتریکی

شبکه های الکتریکی که برای تامین ولتاژ و جریان موردنیاز مصرف کننده ها استفاده می شوند به دو صورت هستند: 

  1. تکفاز
  2. سه فاز 

از آنجایی که شبکه های تکفاز جزئی از شبکه سه فاز هستندو از طرف دیگر  تولید ولتاژ و جریان AC به صورت سه فاز انجام می شود، به همین دلیل در ابتدا ساختار کلی شبکه های الکتریکی و سپس چگونگی تولید آن ارائه می شود. آیا تا به حال فکر کرده اید که تولید انرژی الکتریکی از نیروگاه تا محل مصرف چه مراحلی را طی می کند ؟ 

در شکل کلی می توان ساختار شبکه هاب الکتریکی را در قالب سه گروه به صورت زیر معرفی کرد :

 

 

  1. تولید
  2. انتقال
  3. توزیع

در بخش تولید انرژی ، نیروگاه ها قرار دارند که وظیفه آنها تولید الکتریکی AC است که با بهره گیری از ژنراتور ها صورت می گیرد . ولتاژ خروجی ژنراتورها در محدوه ی 20 تا 10 کیلو وات است . میزان جریان دهی ژنراتور ها به مقدار توان ظاهری S بستگی دارد . مقدارتوان ظاهری از رابطه زیر می توان محاسبه کرد:

V: ولتاژ موثر بر حسب ولت 

I: جریان موثر بر حسب آمپر 

S: توان بر حسب ولت آمپر 

چون مقدار جریان دهی ژنراتور زیاد است ( در محدوده کیلو آمپر ) لذا توان ژنراور اغلب بر حسب مگا ولت آمپر بیان می شود.ژنراتور های تولید کننده جریان الکتریکی سه فاز از دو بخش اصلی تشکیل شده اند : 

  1. بخش ساکن : استاتور 
  2. بخش متحرک: روتور

استاتور ژنراتورها مشابه موتورهای سه فاز دارای یک هسته از جنس آهن نرم است که ورق ورق بوده و از کنار هم قرار گرفتن این ورق ها هسته ای به صورت استوانه ای شیار دار پدید می آید . در داخل شیارهای استاتور از سه گروه سیم پیچی که نسبت به هم 120 درجه اختلاف فاز مکانی دارند، استفاده می شودکه نحوه اتصال سیم پیچی از استاتور خارج می شود . برای حفاظت سیم پیچی و روقهای استاتور ، کل مجموعه در داخل یک پوسته چدنی قرار می گیرد . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.