کاتب

تولید محتوا

کاتب

تولید محتوا

انواع آتش سوزی

بر حسب نوع ماده قابل اشتعال که آتش سوزی را به وجود می اوردن ، آتش ها و آتش سوزی ها را طبقه بندی می کنند این طبقه بندی در کشورهای مختلف متفاوت است ولی در تعریف و ماهیت نوع آتش تفاوتی ندارد. به طور کلی آن ها را می توان به 5 دسته تقسیم بندی کرد : 

 

 

طبقه 1 : اتش هایی  هستند که در اثر سوختن عموم مواد قابل اشتعال که پس از سوختن خود خاکستر به جای می گذارند به وجود می آیند ( آتش جامدات و یا آتش های درون سوز ) مانند آتش هایی که عامل آنها موادی از قبیل چوب ، پارچه ، کاغذ ، لاستیک ، پلاستیک و موارد نظر اینها باشد. 

طبقه 2 : آتش هایی هستند که از سوختن مایعات قابل اشتعال به وجود می آیند و پس از سوختن از خود خاکستر به جای نمی گذارند ( آتش مایعات یا آتش های سطحی سوز ) . مانند آتش هایی که از سوختن فرآورده های نفتی : بنزین ، نفت ، گازوئیل ... ، الکل ها ، آلائیدها و نظایر آنها به وجود می آیند. 

طیقه 3 : آتش هایی که از سوختن گازهای قابل اشتعال به وجود می آیند مانند گاز طبیعی ، استیلن و .. . البته باید توجه کرد که آتش سوزی گازها در بعضی کشورها و استانداردها به عموان یک طبقه جداگانه در نظر گرفته نمی شوند . آنچه مهم است این است که وقتی گازی در هوا منتشر شد ، هیچ گونه وسیله ای جهت کنترل و جلوگیری از سوختن ان وجود ندارد، ولی هنگامی که گاز در مخزن باشد ، اگر آتش سوزی رخ دهد به وسیله عملیات سد کردن و خنک کردن آن هم در مراحل آولیه و قبل از آن که مخزن گاز داغ شده و یا تغییر فرم دهد ، ممکن است تحت کنترل در آید ، چون آتش سوزی گازها خطر انفجار بیشتر است ، لذا مسئله  پیشگیری از بروز آتش سوزی مهمتر از مبارزه با آن می باشد. 

طبقه 4 : آتش هایی هستند که از سوختن فلزات قابل اشتعال به وجود می آیند مانند سدیم ، پتاسیم ، منیزیم ، الومینیوم و ... 

طبقه 5 : آتش هایی هستند که ناشی از الکتریسیته می باشند ، مانند آتش سوزی در وسایل برقی یا دستگاه های مولد برق حرارتی مانند دینام موتور - ژنراتور و ...

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.